The Instant View Editor uses a three-column layout, so you really want to use it on a desktop screen that's wide enough. Sorry for the inconvenience.

Back to the main page »

Original

Preview

Link Preview

Issue #104

با تشكر از آقاى خلجى
مقاله خوبى بود
بسيار مفيد واقع شد
با توجه به يكى از مصاحبه هاى قبلى شما كه فرموده بوديد ، در تاريخ معاصرايران هيچ جنبشى بدون حضور روحانيت به ثمر نرسيده است، همانطور كه ما در مشروطيت و نهضت ملى شدن صنعت نفت و سال ٥٧ ديديم . سؤالى كه براى من مطرح شده است اين است كه در جنبشى كه در اين روزها (دى ٩٦) در حال شكل گيرى است آيا روحانيت امروز ايران أساسا پتانسيل پيوستن به جنبشى سكولار را دارد؟
ممكن است بخشى از روحانيت با آقاى خامنه اى همراهى نكنند ، ولى حاضر خواهند شد از أصل ولايت فقيه هم بگذرند و به جدايى دين از سياست تن در دهند؟
در جنبش مشروطه ، روحانيت حضور داشت و نقش مهمى هم داشت ولى در عين حال أصل تطبيق قوانين موضوعه مجلس با شرع در قانون اساسى گنجانده شد.
با توجه به اينكه بخشى از مطالبات معترضين امروز ايران - بطور اخص مطالبات جنبش زنان - كه خواستار برابرى حقوق با مردان و حذف قوانين شريعت در حوزه حقوق مدنى و قوانين جزايى و ... هستند ، آيا روحانيت حاضر به تعطيلى اين بخش از احكام شريعت خواهد شد؟
به عبارت ديگر مى خواهم اين را بگويم كه زمان آن رسيده كه روحانيت خودش را "روزآمد" كند. روحانيت نياز به يك بازنگرى جدى در خود دارد. در آن صورت است كه مى تواند با حفظ جايگاه اجتماعى خود نقش موثرى هم در اين جنبش نوپاى ايران داشته باشد. بدون شك روحانيت نقش مهمى در تحولات اجتماعى سياسى ايران دارد. مهم بودن اين نقش الزاما به معنى مثبت بودن آن نيست. روحانيت ايران نياز به يك رنسانس دارد تا بتواند نقش مثبت و سازنده اى إيفا كند.
يك بار ديگر تشكر بابت مقاله خوب شما مخصوصا بخش دوم آن در مورد مسئوليت پذيرى اصلاح طلبان ، كه در بحث هايم با اين دوستان سبز و بنفش ! بسيار مفيد واقع شد.

پاينده باشيد
Declined by admin
Type of issue
Submitted via the Previews bot
Reported
Jan 11, 2018